Namen sodnih prevodov

Sodne prevode, katere lahko opravi le sodni tolmač ljudje potrebujejo za različne namene. En izmed njih je tudi za študij v tujini. Če se odločate za prijave na študij v tujini, morate potrebno dokumentacijo predložiti v angleškem jeziku oz. jeziku, katerega zahteva univerza, na katero se prijavljate. Pri tem je potrebno biti pozoren na roke prijave ter imeti v mislih, da izdelava sodnih prevodov ponavadi traja nekoliko dlje kot izdelava strokovnih prevodov, tako da je le-te treba pravočasno naročiti, da ne zamudimo prijavnih rokov na univerzi.

Filed under: Uncategorized | Posted on June 30th, 2014 by admin | No Comments »

Sodni prevodi

Sodni prevodi so kar zahtevna vrsta prevajanje, tudi opravljajo jih lahko le posebne vrste prevajalci, takoimenovani sodno zapriseženi prevajalci. V življenju se nam lahko kar pogosto pripeti, da potrebujemo sodno overjen prevod besedila. Recimo, da se odpravljamo na študij v tujini, recimo da gre za podiplomski študij. V tem primeru nas na tuji univerzi seveda ne bodo kar tako sprejeli, ampak bomo pokazati dokazila o naši izobrazbi, o doseženih ocenah,… In seveda imamo ta dokazila najverjetneje v slovenskem jeziku, kar pa pomeni, da jih bomo morali prevesti in to seveda pomeni, da bomo najverjetneje rabili sodni prevod besedila oziroma sodnega prevajalca.

Filed under: Sodni prevodi | Posted on April 20th, 2009 by barbara | No Comments »

Zdaj Vettel z zmago

Potem, ko je na prvih dirkah presenetilo moštvo Brawn GP, ki pobralo kar dve zmagi je zdaj presenečenje uspelo še Red Bullu oziroma njegovemu dirkaču, Nemcu Sebastianu Vettelu. Prav neverjetno je, kakšne težave imajo moštva Ferrarija in McLarna pri poskusih doseganja dobrih uvrstitev v letošnji sezoni formule 1, še zlasti izredno slabo gre Ferrariju, ki tokrat spet ostal daleč zadaj. In takšne izredno slabe uvrstitve dosegajo kljub temu, da imajo verjetno celo najvišji proračun med vsemi moštvi.

Filed under: formula1 | Posted on April 20th, 2009 by barbara | No Comments »

Nemški paket pomoči za nakup avtov

Tale nemška ideja za spodbujanje nakupa avtomobilov pa kar dobro deluje. Zadnjič naj bi jim celo padel dol server, ki je sprejemal prijave. Kot da bi se ljudje ustrašili, da bo ponudba oziroma pomoč države pri nakupu avtomobilov. Ironija je, da glede na uspeh celotnega programa se zna zgoditi prav to. Namreč, da bo vrednost programa zrasla na tako visoke nivoje, v EUR, da bo vlada morala enkrat reči ne. Ali pa bo prej zmanjkalo starih avtomobilov v Nemčiji.

Filed under: paket pomoči | Posted on April 11th, 2009 by barbara | No Comments »

Categories

Archives

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Copyright © 2023 Barbarin blog. All rights reserved.

Tech Blue designed by Hive Designs • Ported by Free WordPress Themes and Linux Web Hosting